Kiinnostuitko Taloturvasta? Haemme jatkuvasti uusia työntekijöitä lukuisiin eri tehtäviin erilaisella osaamistaustalla hyvällä palkkauksella palkittuun työympäristöömme, jos koet olevasi hakemamme henkilö täytä avoin hakemus alta ja kerro meille osaamisestasi – saatat olla juuri etsimämme henkilö johon otamme yhteyttä heti sopivan paikan vapautuessa Taloturva-konsernista!
Hae meille töihin avoimella hakemuksella
Anna tietosi lomakkeella ja hae meille töihin avoimella hakemuksella, vaikkei kaikki kentät ole pakollisia (vain tähdellä merkityt ovat) niin ne kannattaa mahdollisuuksien mukaan silti täyttää, koska vauhdittavat rekrytointia sekä töihin pääsemistä.
"*" näyttää pakolliset kentät
Joitakin vinkkejä hyvän avoimen työhakemuksen kirjoittamiseen
Avoimen hakemuksen jättäminen auttaa hakemaan useita työpaikkoja samalta yritykseltä samaan aikaan. Avoimen hakemuksen jättäminen säästää sekä hakijan että rekrytoinnin aikaa. Avoimen hakemuksen tekeminen poikkeaa kuitenkin tiettyä työpaikkaa varten laaditun hakemuksen sisällöstä. Pienellä valmistautumisella avoimesta hakemuksesta voi kuitenkin saada erittäin houkuttelevan, jolloin mahdollisuudet uuden, unelmien työpaikan saamiseksi ovat paremmat. Löydä tästä artikkelista parhaat vinkit laadukkaan avoimen hakemuksen tekemiseen!
Näin luot houkuttelevan ja ammattimaisen avoimen hakemuksen
Hyvä avoin työhakemus kertoo lyhyesti ja ytimekkäästi hakijan perustiedot, työkokemuksen, koulutuksen ja vahvat puolet. Koska rekrytointipalvelut ja yrityksen edustajat joutuvat mitä todennäköisimmin käymään läpi kymmeniä tai jopa satoja hakemuksia, on tärkeää, että oma hakemus pystyy tuomaan ytimekkäästi esille kaiken tarpeellisen.
1. Ole selkeä
Vaikka avointa hakemusta ei olekaan suunnattu yhtä tiettyä työpaikkaa varten, hakemuksessa kannattaa tuoda selkeästi esille juuri ne työtehtävät, jotka kiinnostavat sinua tai joista sinulla on aikaisempaa osaamista. Avoimeen työhakemuksen kannattaa rohkeasti kirjoittaa ylös, millaisista työpaikoista haaveilee ja miksi juuri tämäntyyppiset työpaikat sopisivat sinulle oman taustasi tai vahvuuksiesi ansiosta.
2. Anna persoonasi näkyä
Koska rekrytoijat käsittelevät lukuisia hakemuksia samaan aikaan, helpoiten esille joukosta nousevat ne hakemukset, joissa hakijan oma persoona tulee esille. Vaikka hakemuksessa on hyvä ylläpitää tietynlaista ammattimaisuutta, teksti kannattaa kirjoittaa sellaiseksi, jonka voisit kuvitella tulevan ulos omasta suustasi. Lisäksi, jos saat kutsun työhaastatteluun, sinun on helpompi rentoutua haastattelussa olemalla oma itsesi, koska toit jo persoonaasi esille avoimen hakemuksen kautta.
3. Hyödynnä konkreettisia esimerkkejä
Avoimen hakemuksen tila kannattaa hyödyntää antamalla rekrytoinnille konkreettisia esimerkkejä siitä, mitä olet aikaisemmin tehnyt. Vaikka avoin hakemus ei olekaan suunnattu yhtä tiettyä työpaikkaa kohtaan, tiettyjen työnkuvien mainitseminen voi auttaa myös rekrytoijaa arvioimaan, olisitko hyvä kandidaatti juuri heidän yrityksensä työpaikkoja varten. Kaikkea mahdollista maan ja taivaan välillä ei siis välttämättä kannata mainita.
4. Pyydä apua
Avoimen hakemuksen tekemiseen kannattaa pyytää apua vaikkapa ystävältä tai perheenjäseneltä. Kun annat hakemuksen luettavaksi jollekin ulkopuoliselle, voit saada hyviä neuvoja sekä parannusmahdollisuuksista että hakemuksesi vahvoista puolista. Pyydä läheistäsi lukemaan hakemus rekrytoijan silmin, jolloin on helpompi huomata, millaisen yleiskuvan hakemuksesi antaa.
5. Keskity yrityksen tavoitteisiin
Vaikka omista tavoitteista työuralla kannattaa ehdottomasti mainita, avoin hakemus kannattaa kirjoittaa nimenomaan kyseinen yritys mielessä. Avoimessa hakemuksessa tulisi siis mainita, miksi kiinnostuksesi koskee nimenomaan kyseistä yritystä – miksi haluat juuri heille töihin.
6. Pysy kärsivällisenä
Avoimen hakemuksen lähettämisen huonona puolena on luonnollisesti se, että hakijan on hyvin vaikeaa tietää, milloin yrityksestä kuuluu takaisin. Siinä missä tiettyyn työpaikkaan kohdistuneen työhakemuksen tapauksessa hakijoille ilmoitetaan tietyn aikataulun puitteissa työhaastattelusta (tai vastaavasti, jos ei ole tullut valituksi), avoimen hakemuksen tapauksessa rekrytoija voi ottaa sinuun yhteyttä jopa kuukausien päästä.
Tämän vuoksi avoimen hakemuksen kanssa kannattaa pysyä kärsivällisenä, sillä se, että rekrytoija ei ole ottanut sinuun yhteyttä, saattaa hyvinkin tarkoittaa vain sitä, että yrityksellä ei ole profiiliasi vastaavia työpaikkoja juuri sillä hetkellä auki. Tästä syystä onkin tärkeää panostaa persoonalliseen hakemukseen, sillä mikäli avoimia paikkoja aukeaa myöhemmin, persoonallinen hakemus auttaa rekrytoijaa pitämään sinut mielessä tulevaa varten.
Lisäksi, jos yrityksestä ei kuulu pitkiin aikoihin mitään, voit yhtä hyvin myös ottaa itse yhteyttä yritykseen. Omatoiminen yhteydenotto osoittaa kiinnostusta yritystä kohtaan ja voi jopa parantaa omia työnsaantimahdollisuuksia.
Avoin hakemus on hyvä mahdollisuus parantaa omia työnhakutaitoja
Työnhaku on taitolaji ja hakemukseen panostaminen on tärkeää, sillä huono hakemus voi johtaa siihen, että työpaikkaan täydellisesti soveltuva kandidaatti ei saa paikkaa. On hyvä pitää mielessä, että hakemus on usein ainoa asia, mitä rekrytoija tietää hakijasta. Jos hakemus on puutteellinen tai huono, rekrytoijan on mahdotonta tietää, millainen potentiaali hakijalla todellisuudessa on, koska aikaa kaikkien hakemusten läpikäymiseen ja hakijoiden henkilökohtaiseen haastatteluun ei ole.
Avoin hakemus kannattaa ottaa positiivisena haasteena työnhakuun. Avoimen hakemuksen lähettämällä opit tiivistämään taustasi ja vahvuutesi, tuomaan persoonaasi esiin ja käyttämään luovuutta. Joidenkin arvioiden mukaan jopa 80 % työpaikoista täytetään ilman, että työpaikka tuodaan julkiseen hakuun – mahdollisuudet ovat siis moninaiset!