Miten tulla huippumyyjäksi?

Miten tulla huippymyyjäksi?

Miten tulla huippumyyjäksi? Se ei olekaan niin yksinkertaista, mutta tässä artikkelissa tarjoamme vinkkejä sekä vihjeitä miten sinustakin voi tulla kunnon huippumyyjä alalle kuin alalle. Hyville myyjille on aina kysyntää ja yrityksissä suorastaan kilpaillaan kaikista parhaista myyjistä. Mutta kuinka huippumyyjäksi voi kehittyä? Huippumyyjäksi kehittyminen on uranmittainen prosessi, ja jokainen myyjä voi vielä kehittää ja hioa omaa osaamistaan. Olemmekin koonneet tähän artikkeliin muutamia hyviä vinkkejä, joiden avulla pääset tässä prosessissa alkuun.

Näin tulet huippumyyjäksi – Opettele kuuntelemaan asiakasta

Hyvän myyjän on erittäin tärkeää opetella kuuntelemaan asiakkaitaan. Kuuntelemalla asiakasta myyjä osoittaa hänelle arvostusta, oppii tuntemaan hänen toiveensa ja tarpeensa sekä luo hyvät puitteet luottamuksellisen asiakassuhteen syntymiselle. Asiakasta ei tulisikaan nähdä passiivisena kuuntelijana, vaan aktiivisena kertojana, joka tuo itse esiin, millaisia tuotteita ja palveluita hän erityisesti arvostaa ja millaisia asioita hän niiltä odottaa.

Kun myyjä oppii aidosti kuuntelemaan asiakastaan, hän ei ryntää suin päin esittelemään myymäänsä tuotetta tai palvelua, vaan antaa asiakkaan kertoa ensin, mitä hän etsii. Tämän jälkeen myyjä saa oivallisen tilaisuuden kertoa, millaista lisäarvoa hänen myymänsä tuote tai palvelu asiakkaalle antaa. Tätä kautta myyjälle avautuu myös tilaisuus ratkaista asiakkaidensa ongelmia, mikä on erityisen tehokas keino myydä.

Aidosti asiakastaan kuunteleva myyjä pystyy joustamaan myyntitilanteissa juuri kyseisen asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Hän pystyy myös säätelemään käyttäytymistään ja ilmaisujaan siten, että ne sopivat erityisen hyvin tilanteeseen ja kyseiselle asiakkaalle. Esimerkiksi hiljaista asiakasta kannattaa kannustaa kyselemällä hänen toiveitaan kartoittavia kysymyksiä. Puheliaan asiakkaan kohdalla taas kuuntelijan rooli korostuu. Tärkeintä on, että myyjän toiminta muovautuu asiakkaan käyttäytymisen mukaisesti, eikä jokaista asiakasta kohdella saman kaavan mukaan.

Huippumyyjä tuntee tuotteensa kuin omat taskunsa

Hyvän myyjän on todella tärkeää tuntea myymänsä tuotteet tai palvelut läpikotaisin. Tämän lisäksi on tärkeää, että myyjä itse uskoo myymiinsä tuotteisiin tai palveluihin, sillä jos edes myyjä ei usko niihin, kuinka hän voisi vakuuttaa asiakastaan uskomaan, että niistä olisi tälle hyötyä? Myyjän onkin tärkeää miettiä etukäteen, millaista hyötyä hänen myymänsä tuotteet tai palvelut tuovat asiakkaalle ja kuinka ne vastaavat asiakkaan tarpeisiin. Moni kaupanteko vaatiikin erityistä asiantuntijuutta!

Huippumyyjä hyöydyntää omaa persoonaansa

Huippumyyjä osaa hyödyntää omaa persoonaansa ja on myyntitilanteissa rennosti oma itsensä. Positiivisella asenteella pääsee pitkälle! Myyntitilanteisiin kannattaa valmistautua etukäteen, mutta niissä ei kannata käyttää suoraan paperille kirjoitettuja myyntipuheita, vaan myyjän kannattaa aina yrittää mukautua ja heittäytyä kuhunkin ainutlaatuiseen myyntitilanteeseen.

Jotta oman persoonan hyödyntäminen olisi mahdollisimman tehokasta, on myyjän tärkeää tunnistaa omat vahvuutensa ja myyntivalttinsa. Osa myyjistä on persoonaltaan sellaisia, että he vetoavat erityisen voimakkaasti asiakkaan tunteisiin. Osa myyjistä on persoonansa puolesta erityisen asiantuntijapainotteisia, kun taas osa myyjistä panostaa myyntitilanteiden rentouteen ja asiakkaan hyvään mieleen. Omien vahvuuksien löytäminen ja niiden hyödyntäminen on tärkeä avain huippumyyjäksi kehittymisessä.

Olipa myyjän persoonallisuus millainen tahansa, on hänen aina tärkeää muistaa hyvät käytöstavat asiakaskohtaamisissa. Haastavat tilanteet saattavat koetella myyjän malttia, mutta taitava myyjä osaa kääntää myös tällaiset tilanteet omaksi edukseen asiallisella käytöksellä. Huippumyyjä ei provosoidu haastavissakaan asiakastilanteissa, mikä luo hänestä ammattimaisen mielikuvan.

Huippumyyjäksi tullaan olemalla aktiivinen

Hyvä myyjä on asiakaskohtaamisissa aktiivinen toimija, joka tekee jokaisessa asiakaskohtaamisessa ainakin yhden konkreettisen ehdotuksen. Ehdotus voi olla esimerkiksi tarjous tai esimerkiksi ehdotus uudesta tapaamispäivästä. Myyntitilanteissa aktiivinen myyjä pyrkii auttamaan asiakasta kaikin mahdollisin tavoin löytämään parhaiten tämän tarpeisiin sopivan vaihtoehdon.

Asiakkaan johdattelu ostotilanteeseen on tärkeä aktiivisen myyjän tehtävä. Tilanteen lukeminen ja asiakkaan kuunteleminen auttaa myyjää ohjaamaan ostotilannetta sujuvasti eteenpäin. Tarvittaessa myyjä osaa edetä tilanteissa myös erityisen tahdikkaasti ja tavallista pidemmällä kaavalla. Tilannetajun merkitystä ei voida tässä yhteydessä korostaa liikaa. Huippumyyjä osaa tarvittaessa huomioida myös kulttuuriset erot.

Tehokas myyjä uskaltaa tarjota asiakkaalle kauppoja mahdollisimman suoraan. Yleisesti ottaen kaupat kannattaa hoitaa loppuun yhdellä kertaa, eikä jättää kauppojen viimeistelyä turhaan seuraavalle kerralle, jos tämän vain suinkin voi välttää. Seuraavaa kertaa ei välttämättä koskaan tule, vaan asiakas voi alkaa myöhemmin empiä kauppoja tai löytää paremman tarjouksen toisaalta sellaiselta myyjältä, joka uskaltaa viedä kaupat loppuun saman tien.

Huippumyyjä ei suinkaan päätä aktiivista toimintaansa saatuaan kaupat tehtyä, vaan hän jatkaa asiakassuhteidensa ylläpitämistä. Ylläpitämällä asiakassuhteita on mahdollista löytää uskollisia, vakituisia asiakkaita, jotka ostavat tutulta myyjältä toistuvasti hyväksi kokemiaan tuotteita tai palveluita. Asiakassuhteita voi pitää yllä erilaisin toimenpitein. Esimerkiksi puhelut, tapaamiset ja sähköpostiviestit ovat tehokkaita keinoja pitää yllä asiakassuhteita. Tärkeää on, että asiakas kokee saavansa mahdollisimman henkilökohtaista ja räätälöityä palvelua, minkä vuoksi esimerkiksi sähköpostimarkkinointi kannattaa miettiä huolella, jotta asiakas kokee saavansa siitä lisäarvoa eikä koe sitä roskapostina.

Vakituisille asiakkaille on usein helpompaa myydä uudelleenkin kuin uusille asiakkaille, joita myyjän pitää usein johdatella hieman kauemmin. Vakiasiakas on jo todennut sekä myyjän että yrityksen tuotteet tai palvelut hyviksi ja itselleen sopiviksi. Tästä syystä hänen ostokynnyksensä on usein melko matala. Uusien asiakkaiden löytäminen sen sijaan on yleensä melko aikaa vievää ja työlästä, minkä vuoksi myyjän kannattaa ehdottomasti panostaa pitkäkestoisiin asiakassuhteisiin!

Huippumyyjän parhaat oppipaikat – Täällä opit myyjän taidot

Huippumyyjäksi oppii vain myyntiä tekemällä, se on kuin polkupyörällä ajo. Taloturva tarjoaa loistavat puitteet ja organisaation huippumyyjäksi tulemiseen. Mikset hakisi vaikkapa ajanvaraajaksi tai myyjäksi meille?

Hae meille töihin avoimella hakemuksella

Anna tietosi lomakkeella ja hae meille töihin avoimella hakemuksella, vaikkei kaikki kentät ole pakollisia (vain tähdellä merkityt ovat) niin ne kannattaa mahdollisuuksien mukaan silti täyttää, koska vauhdittavat rekrytointia sekä töihin pääsemistä.

"*" näyttää pakolliset kentät

Sukupuoli
Kokemusta*
Auto ja/tai ajokortti?
Sallitut tiedostotyypit: pdf, jpg, png, docx, doc, pptx, Max. tiedoston koko: 100 MB.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Miksi Taloturvalle kannattaa hakea töihin?

Hyvä työilmapiiri

Taloturvalla läppä lentää ja kaikkia kannustetaan. Usein hyvä ilmapiirimme pannaan merkille jo työhaastattelussa. Olemme saaneet huippusijoitukset Great Place to Work® -tutkimuksissa kolmena vuotena.

Kilpailukykyinen palkka

Tarjoamme työntekijöillemme reilun palkan. Ansiot myös kasvavat kokemuksen ja osaamisen myötä.

Joustavuus

Voit työskennellä osa-aikaisesti tai kokopäiväisesti oman elämäntilanteesi mukaan. Myös etätyö on mahdollista tehtävästä riippuen.

Virkistäytymiset

Järjestämme säännöllisesti virkistäytymisiä, joissa timanttinen tiimihenkemme rakentuu. Ethän missaa seuraavaa huipputapahtumaa?

Jatkuva kehittyminen

Meillä saat hyvän perehdytyksen sekä eväät ammatilliseen kasvuun. Kehitämme itseämme jatkuvasti, toinen toistamme tukien.

Laadukkaat työvälineet

Laatutyö on välinelaji. Olit missä tehtävässä tahansa, saat käyttöösi modernit ammattilaisen työvälineet.

Taloturvan virkistäytymistilaisuuksia

Taloturva

HAluatko tietää uusista työpaikoista ensimmäisenä?

Jos haluat tietää ensimmäisenä kun julkaisemme uusia avoimia tehtäviä, anna sähköpostiosoitteesi niin ilmoitamme sinulle niistä. Liittyminen kannattaa, kuka ties voit muuten missata unelmiesi työpaikan tai ehkä ystävällesi löytyy meiltä sopiva tehtävä!