Myynnin ja myyjien palkat

Myynnin ja myyjien palkat suomessa.

Oletko kiinnostunut myyntialasta ja etenkin tietämään lisää alan palkkauksen tasosta? Siinä tapauksessa olet tullut oikean blogiartikkelin pariin, sillä kerromme tässä artikkelissa seikkaperäisesti, millaista palkkaa myyntiin liittyvät henkilöt voivat saada. Lisäksi esittelemme yhden erityisen hyvän myyntialan työpaikan, joka on valittu jo useana vuonna peräkkäin yhdeksi Suomen parhaimmista työpaikoista.

Myyntialan palkat

Myyntialalla voi päästä oikein hyviin ansioihin, vaikka toisaalta alan vähimmäispalkat eivät ole kovin korkeita. Tällä alalla onkin erityisen tärkeää, millaisessa työpaikassa myyjä työskentelee. Usein palkkaan ja uranäkymiin vaikuttaa myös se, millaisiin tuloksiin myyjä yltää. Onkin aivan eri asia puhua alan huippumyyjien palkoista kuin vaikkapa pienen lähikaupan kassan palkasta. Mutta lähdetäänpä tarkastelemaan myyntialan palkkoja ensiksi alan mediaanipalkkojen kautta.

Parhainta mediaanipalkkaa myyntialalla tienataan teollisuusalalla, jonka mediaanikuukausipalkat ovat 4 170 euroa. Juuri teollisuusalalla myynnin palkat myös nousivat eniten vuoden aikana, sillä ne nousivat 4,8 %. Tukkukaupassa työskentelevien myyntialan työntekijöiden mediaanipalkat ovat hieman pienemmät kuin teollisuusalalla, 4 000 euroa kuukaudessa, ja vähittäiskaupassa sekä palvelualalla ne laskevat vielä lisää. Palvelualoilla myynnin mediaanipalkka on 3 920 euroa, kun vähittäiskaupassa se on enää 3 590 euroa. Toisaalta kaupan alan työntekijöiden vähimmäispalkat ovat huomattavasti tätä pienempiä, mutta toisaalta alalla toimii myös suoranaisia myyntitykkejä, jotka pääsevät erittäin hyviin kuukausiansioihin. Tästä syystä onkin vaikeaa määritellä, kuinka paljon myyjänä voi ansaita, sillä monissa työtehtävissä vain taivas on rajana.

Jos haluat tutustua myynnin vähimmäispalkkoihin, kannattaa tutustua alan palkkataulukoihin. Esimerkiksi kaupan työntekijöiden vähimmäispalkka Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla on 1. toukokuuta 2022 alkaen palkkaryhmä A:ssa ensimmäisenä työvuotena 1 842 euroa kuukaudessa ja 11,51 euroa tunnissa. Palkka nousee työvuosien karttuessa ja vastaavat palkat ovat kolmantena työvuotena 1 908 euroa kuukaudessa ja 11,93 euroa tunnissa, viidentenä työvuotena 2 010 euroa kuukaudessa ja 12,56 euroa tunnissa sekä kahdeksantena työvuotena 2 107 euroa kuukaudessa ja 13,17 euroa tunnissa. Työvuosien lisäksi palkkaan vaikuttaa palkkaryhmä. Muualla Suomessa kaupan työntekijöiden vähimmäispalkat ovat hieman pienemmät, mutta kuten sanottua, kyseessä ovat myynnin alan vähimmäispalkat.

Tukkumyyjien vähimmäispalkat ovat 1. toukokuuta 2022 alkaen II-luokassa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa 2 446 euroa ja muualla Suomessa 2 304 euroa. Myös tukkumyyjien palkka nousee työkokemuksen kertyessä ja on korkeampi III-luokassa, jossa vähimmäispalkka on Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa 2 839 euroa ja muualla Suomessa 2658 euroa.

Taloturvan palkat

Taloturva tarjoaa työntekijöilleen erittäin kilpailukykyistä palkkaa sekä mahdollisuuden kasvattaa omaa palkkapussia oman kokemuksen sekä osaamisen karttuessa. Taloturvan myyjänä voit tienata 4 500 eurosta jopa 9 800 euroon! Kuten voit huomata, Taloturvan myyjien palkat ovat huomattavasti korkeammat kuin alan vähimmäispalkat ja jopa huomattavasti korkeammat kuin alan mediaanipalkat! Yksi suurimmista syistä näin korkeisiin palkkoihin on se, että Taloturva tarjoaa myyjileen valmiiksi buukatut asiakaskäynnit. Tässä yrityksessä ei siis tarvitse harjoittaa kylmämyyntiä, mikä luo oivalliset puitteet potentiaalisille kaupoille!

Erinomaisen palkan lisäksi Taloturva on houkutteleva työpaikka monesta muustakin syystä. Ensinnäkin se tarjoaa myyjilleen loistavan työympäristön ja se onkin valittu yhdeksi Suomen parhaimmista työpaikoista Great Place to Work -nimisessä tutkimuksessa. Kilpailukykyisen palkan lisäksi Taloturva tarjoaa työntekijöilleen hyvän työilmapiirin, joustavat työmahdollisuudet, upeat virkistäytymismahdollisuudet, mahdollisuuden kehittyä jatkuvasti sekä tietysti laadukkaat ja ajanmukaiset työvälineet.

Taloturvalla on mahdollista työskennellä oman elämäntilanteen mukaan joko osa-aikaisena tai kokopäiväisenä myyjänä. Myös etätöiden tekeminen on joissakin tehtävissä mahdollista. Yrityksen myyjät perehdytetään huolellisesti tehtäviinsä, mikä tarjoaa heille oivalliset eväät kehittyä ammatillisesti. Itsensä jatkuva kehittäminen toisten työntekijöiden tuella onkin yksi Taloturvan menestyksen salaisuuksista. Taloturvalla ymmärretään huumorin ja virkistäytymisen merkitys hyvän työilmapiirin luomisessa. Yrityksen virkistäytymistilaisuudet ovatkin työntekijöiden keskuudessa kovasti odotettuja ja niitä muistellaan vielä pitkään tapahtumien jälkeenkin.

Taloturva tarjoaa myyjälle vakaan työpaikan, sillä se on vuonna 2011 perustettu suomalaisomistuksessa oleva, vakavarainen perheyritys, jonka liikevaihto on noin 12 miljoonaa euroa vuodessa. Työntekijöitä Taloturvalla on 100. Myyjän työ Taloturvalla on mielenkiintoista ja tärkeää, sillä yrityksen myyjät auttavat omakotitaloasiakkaita kartoittamaan talojensa putkitekniikkaa sekä löytämään näille sopivimman remonttiratkaisun. Ei olekaan ihme, että myyjän työ on Taloturvalla aivan erityisen arvostettu pesti, sillä myyjän onnistuminen luo pohjan monien muiden työntekijöiden työn riittämiselle ja koko yrityksen menestykselle.

Taloturvan myyjän työ sopii erityisesti sellaiselle myyjälle, jolla on korkeat tavoitteet ja joka haluaa koko ajan kehittyä entistäkin paremmaksi myyjäksi. Huippumyyjäksi kasvaminen on eittämättä uranmittainen prosessi, mutta Taloturvan kannustavassa ilmapiirissä oma urapolku lähtee mukavasti nousukiitoon ja Taloturva onkin yksi parhaista huippumyyjäksi halajavan oppipaikoista.

Jos työskentely Taloturvan työntekijänä kiinnostaa sinua, kannattaa ottaa yhteyttä yrityksen rekrytointiin ensi tilassa. Yhteydenotto onnistuu näppärästi esimerkiksi Taloturvan rekrytointichatin kautta. Kerro chatissa lisää itsestäsi ja siitä, miksi juuri sinä olisit upea lisä Taloturvan tiimiin. Uusi upea duuni voikin olla vain muutaman klikkauksen päässä!

Hae meille töihin avoimella hakemuksella

Anna tietosi lomakkeella ja hae meille töihin avoimella hakemuksella, vaikkei kaikki kentät ole pakollisia (vain tähdellä merkityt ovat) niin ne kannattaa mahdollisuuksien mukaan silti täyttää, koska vauhdittavat rekrytointia sekä töihin pääsemistä.

"*" näyttää pakolliset kentät

Sukupuoli
Kokemusta*
Auto ja/tai ajokortti?
Sallitut tiedostotyypit: pdf, jpg, png, docx, doc, pptx, Max. tiedoston koko: 100 MB.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Miksi Taloturvalle kannattaa hakea töihin?

Hyvä työilmapiiri

Taloturvalla läppä lentää ja kaikkia kannustetaan. Usein hyvä ilmapiirimme pannaan merkille jo työhaastattelussa. Olemme saaneet huippusijoitukset Great Place to Work® -tutkimuksissa kolmena vuotena.

Kilpailukykyinen palkka

Tarjoamme työntekijöillemme reilun palkan. Ansiot myös kasvavat kokemuksen ja osaamisen myötä.

Joustavuus

Voit työskennellä osa-aikaisesti tai kokopäiväisesti oman elämäntilanteesi mukaan. Myös etätyö on mahdollista tehtävästä riippuen.

Virkistäytymiset

Järjestämme säännöllisesti virkistäytymisiä, joissa timanttinen tiimihenkemme rakentuu. Ethän missaa seuraavaa huipputapahtumaa?

Jatkuva kehittyminen

Meillä saat hyvän perehdytyksen sekä eväät ammatilliseen kasvuun. Kehitämme itseämme jatkuvasti, toinen toistamme tukien.

Laadukkaat työvälineet

Laatutyö on välinelaji. Olit missä tehtävässä tahansa, saat käyttöösi modernit ammattilaisen työvälineet.

Taloturvan virkistäytymistilaisuuksia

Taloturva

HAluatko tietää uusista työpaikoista ensimmäisenä?

Jos haluat tietää ensimmäisenä kun julkaisemme uusia avoimia tehtäviä, anna sähköpostiosoitteesi niin ilmoitamme sinulle niistä. Liittyminen kannattaa, kuka ties voit muuten missata unelmiesi työpaikan tai ehkä ystävällesi löytyy meiltä sopiva tehtävä!