Löner för försäljning och försäljare

Myynnin ja myyjien palkat suomessa.

Är du intresserad av försäljningssektorn och särskilt av att veta mer om lönenivån inom sektorn? I så fall har du kommit till rätt bloggartikel, för i den här artikeln kommer vi att förklara i detalj vilken typ av lön säljare kan få. Vi har också en särskilt bra arbetsplats inom försäljning, som har utsetts till en av de bästa arbetsplatserna i Finland flera år i rad.

Löner inom försäljningssektorn

Du kan tjäna mycket bra inom försäljningssektorn, även om minimilönen inom sektorn inte är särskilt hög. Inom denna sektor är det särskilt viktigt vilken typ av arbetsplats en säljare arbetar på. Ofta påverkas också lönen och karriärmöjligheterna av de resultat en säljare uppnår. Det är en helt annan sak att tala om lönerna för de bästa säljarna i branschen än, säg, kassörskan i en liten närbutik. Men låt oss börja med att titta på lönerna i försäljningssektorn genom medianlönerna i sektorn.

Den bästa medianlönen inom försäljning finns inom tillverkning, där medianlönen per månad är 4 170 euro. Det var också inom tillverkningsindustrin som lönerna ökade mest under året, med 4,8%. Medianlönen för försäljare inom partihandeln är något lägre än inom tillverkningsindustrin, 4 000 euro per månad, och inom detaljhandel och tjänster sjunker den ännu mer. Inom tjänstesektorn är medianlönen inom försäljning 3 920 euro, medan den inom detaljhandel endast är 3 590 euro. Å ena sidan är minimilönerna för handelsanställda betydligt lägre än så, men å andra sidan finns det också direktförsäljare som kan tjäna mycket bra månadslöner. Det gör det svårt att veta hur mycket du kan tjäna som säljare, eftersom det finns många gränser för hur mycket du kan tjäna.

Om du vill veta minimilönerna inom försäljning bör du konsultera löneskalorna för sektorn. Exempelvis är minimilönen för butiksanställda i Helsingfors, Esbo, Grankulla och Vanda 1. Från och med den 1 maj 2022, för det första året av anställning i löneklass A, 1 842 EUR per månad och 11,51 EUR per timme. Lönen ökar med antalet arbetsår och är 1 908 euro per månad och 11,93 euro per timme under det tredje året, 2 010 euro per månad och 12,56 euro per timme under det femte året och 2 107 euro per månad och 13,17 euro per timme under det åttonde året. Förutom tjänsteår påverkas din lön också av din löneklass. På andra håll i Finland är minimilönerna för butiksanställda något lägre, men som nämnts är detta minimilöner för försäljningssektorn.

Minimilönerna för grossister är 1. Från 1 maj 2022, för klass II i Helsingfors, Esbo, Vanda och Kauniainen 2 446 euro och 2 304 euro i övriga Finland. Lönen för partihandlare ökar också med erfarenhet och är högre i kategori III, där minimilönen är 2 839 euro i Helsingfors, Esbo, Vanda och Grankulla och 2 658 euro i resten av Finland.

Löner för byggnadsvakter

Taloturva erbjuder sina anställda mycket konkurrenskraftiga löner och möjlighet att växa sina egna lönepaket när de får erfarenhet och kompetens. Som Hausoturva-försäljare kan du tjäna från 4 500 euro upp till 9 800 euro! Som ni ser är lönerna för Hausoturvas säljare betydligt högre än minimilönen i branschen och till och med betydligt högre än medianlönen i branschen! En av de största anledningarna till de höga lönerna är att Taloturva erbjuder säljarna förbokade kundbesök. Detta innebär att du inte behöver göra kalla försäljningar i denna verksamhet, vilket skapar en bra miljö för potentiella affärer!

Förutom den utmärkta lönen är Taloturva en attraktiv arbetsplats av många andra skäl. Först och främst erbjuder företaget sina säljare en fantastisk arbetsmiljö och har utsetts till en av de bästa arbetsplatserna i Finland i Great Place to Work-undersökningen. Förutom en konkurrenskraftig lön erbjuder Taloturva sina anställda ett gott arbetsklimat, flexibla arbetsmöjligheter, stora möjligheter till rekreation, chansen att kontinuerligt utvecklas och naturligtvis högkvalitativa och moderna verktyg.

På Taloturva är det möjligt att arbeta som säljare på deltid eller heltid, beroende på dina personliga förutsättningar. För vissa jobb är det också möjligt att arbeta på distans. Företagets säljare är noggrant utbildade för sina jobb, vilket ger dem en utmärkt plattform för professionell utveckling. Kontinuerlig självförbättring med stöd av andra medarbetare är en av hemligheterna bakom Taloturvas framgång. På Hausoturva förstår vi vikten av humor och rekreation för att skapa ett bra arbetsklimat. Faktum är att företagets förfriskningsevenemang är mycket efterlängtade av medarbetarna och att de kommer ihåg dem långt efter att de har ägt rum.

Taloturva erbjuder ett stabilt jobb för försäljaren, eftersom det är ett finskägt familjeföretag som grundades 2011 med en omsättning på cirka 12 miljoner euro per år. Taloturva har 100 anställda. Arbetet som säljare på Taloturva är intressant och viktigt, eftersom företagets säljare hjälper kunder med enfamiljshus att kartlägga rörsystemet i sina hus och hitta den lämpligaste renoveringslösningen för dem. Det är inte konstigt att jobbet som säljare är en särskilt uppskattad position på Taloturna, eftersom en säljares framgång lägger grunden för många andra medarbetares framgång och för företagets framgång som helhet.

Jobbet som säljare på House Security passar särskilt bra för en säljare med höga ambitioner som ständigt vill utvecklas för att bli en ännu bättre säljare. Att bli en toppsäljare är utan tvekan en karriärlång process, men i den stödjande atmosfären på Taloturva kommer din karriär att ta fart ordentligt och Taloturva är ett av de bästa ställena att lära sig att bli en toppsäljare.

Om du är intresserad av att arbeta för Taloturva bör du kontakta företagets rekryteringsavdelning så snart som möjligt. Det är enkelt att kontakta dem, till exempel via Taloturvas rekryteringschatt. Berätta mer om dig själv och varför du skulle vara ett bra tillskott till teamet på Taloturva. Ett fantastiskt nytt jobb kan vara bara några klick bort!

Ansök om att arbeta för oss med en öppen ansökan

Fyll i dina uppgifter i formuläret och sök jobb hos oss med det öppna ansökningsformuläret, även om inte alla fält är obligatoriska (endast de som är markerade med en asterisk är det), är det ändå värt att fylla i dem om möjligt, eftersom de påskyndar rekrytering och jobbförmedling.

*” anger obligatoriska fält

Erfarenhet*
Bil och/eller körkort?
Godkända filtyper: pdf, jpg, png, docx, doc, pptx, Max filstorlek: 100 MB.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Varför ska du söka jobb på Taloturva?

God arbetsatmosfär

Med hemsäkerhet flyger klaffen och alla uppmuntras. Ofta märks vår goda stämning redan på anställningsintervjun. Vi har varit topprankade i Great Place to Work®-undersökningar i tre år.

Konkurrenskraftig lön

Vi erbjuder våra medarbetare en skälig lön. Lönen ökar också med erfarenhet och kompetens.

Flexibilitet

Du kan arbeta deltid eller heltid, beroende på dina förutsättningar. Det finns också möjlighet till distansarbete, beroende på jobbet.

Fritidsaktiviteter

Vi anordnar regelbundet retreater, där vår diamond team spirit byggs upp. Kommer du inte att missa nästa topphändelse?

Kontinuerlig utveckling

Vi ger dig en bra introduktion och en grund för professionell utveckling. Vi förbättrar ständigt oss själva och stöder varandra.

Verktyg för kvalitet

Kvalitetsarbete är en mellanliggande typ av arbete. Oavsett vilket jobb du ska utföra har du tillgång till moderna professionella verktyg.

Förfriskningar i samband med hemsäkerheten

Vill du vara först med att få information om nya jobb?

Om du vill vara först med att få veta när vi lägger ut nya lediga tjänster, vänligen ange din e-postadress så meddelar vi dig. Det är värt att gå med, vem vet, du kanske går miste om ditt drömjobb eller så kanske vi kan hitta ett jobb åt en vän!